Onze klachtenwijzer

Waarom moet jij naar de pedicure?

Geef uw voeten de verzorging die ze verdienen en boek een pedicure behandeling in bij Femke’s pedicure salon. We werken met kwalitatief hoogwaardige producten die uw voeten de verzorging geven die zij nodig hebben. Het resultaat hiervan zijn zachte en verzorgde voeten. Bij pedicure denken we snel aan: eelt wegsnijden, nagels knippen, etc., maar pedicure is veel meer dan dat. Het zorgt er namelijk voor dat de voeten, nadat ze in de pedicurestoel hebben gelegen, weer als nieuw voelen. Geen overtollig eelt meer, dus jij kan er weer tegenaan.

Ingegroeide of ingroeiende teennagel

Bij een ingegroeide teennagel groeit de rand van de teennagel in de huid. De huid naast de nagel wordt hierdoor dik, rood en pijnlijk. De pedicure kan iets onder de nagel doen, zodat uw nagel niet meer over het nagelbed gaat groeien. Is de nagel echter al te ver ingegroeid, dan zal de pedicure u doorverwijzen naar de arts. Deze zal dan een medische behandeling toepassen.
Afspraak maken

De pincetnagel / buisnagel / tunnelnagel

Dit is een nagel die naar binnen krult en een soort tunnel vormt. Deze nagels groeien vaak snel in de huid wat erg pijnlijk kan zijn.
Afspraak maken

Dikke of kromme nagel

Er zijn verschillende vormen kromme nagels. Bij holle nagels wijzen de uiteinden van de nagels vaak omhoog. Holle nagels zijn vaak heel dun en kwetsbaar.
Afspraak maken

Schimmelnagel

Schimmelnagels zijn nagels die geïnfecteerd zijn met een schimmel. Hierbij is de nagel vaak wit of geel verkleurd, verdikt, hobbelig of brokkelig. Soms laat de nagel geheel of gedeeltelijk los. Een schimmelnagel wordt ook wel een kalknagel genoemd. De pedicure zal de nagel dunner maken en adviseren om een speciaal anti schimmel spray of olie te gebruiken.
Afspraak maken

Stekende of brandende pijn in de voorvoet

Dit is vaak het gevolg van overbelasting onder de voorvoetgewrichtjes en gaat vaak gepaard met pijnklachten onder de bal van de voet. De voorvoet kan warm en dik aanvoelen, wat betekend dat er een ontsteking zit. Ook kan het voorkomen dat u een doof gevoel in de tenen ervaart. De pedicure kan u hier niet echt mee helpen. Verstandig is om contact op te nemen met een podotherapeut.
Afspraak maken

Doorgezakte voet

Een doorgezakte voet is een voet waarvan de voetzool volledig op de grond rust. Er is nauwelijks een voetholte aanwezig. Een doorgezakte voet kantelt vaak naar binnen tijdens het staan en lopen. Wilt u weten of u een doorgezakte voet heeft? Maak dan telefonisch een afspraak voor het maken van een blauwdruk.
Afspraak maken

Stekende pijn onder de voet / hielspoor

Hielspoor is een irritatie of ontsteking van de pees onder de voet. De peesplaat heeft een belangrijke functie in het afwikkelen en stabiliseren van de voet bij het lopen. Wanneer deze overbelast raakt, kan er sprake zijn van hielspoor. Meestal geven patiënten aan een scherpe pijn te voelen bij het opstaan, bijvoorbeeld uit bed of na een tijdje zitten. Hielspoor ontstaat met name door overbelasting, maar kan ook worden veroorzaakt door de schoenen waar u veel op loopt. Zorg voor goede, stevige schoenen met een stevige loopzool. Verder is het verstandig de huisarts te vragen of het ook echt hielspoor is. Deze kan u dan doorverwijzen naar een podotherapeut. De pedicure kan u helaas niet helpen om hielspoor te laten verdwijnen.
Afspraak maken

Scheefstand van het grote teengewricht / bult aan de binnenkant van de voet:

Dit noemen we een hallux valgus wat een scheefstand van het grote teengewricht betekend. Hierbij staat de grote teen naar buiten gekeerd, waarbij vaak een knobbel aan de binnenzijde van de voet ontstaat. De andere kleine tenen kunnen hierbij worden verdrukt, waardoor ook deze tenen een andere stand aan kunnen nemen. Een hallux valgus is geen aandoening, maar kan wel aandoeningen veroorzaken, zoals stekende pijn in het grote teengewricht of een slijmbeursontsteking. Wilt u weten of u een hallux valgus heeft en of u hier wat aan kunt doen, neem dan contact op en samen plannen we dan een afspraak in om een blauwdruk van uw voet te maken.
Afspraak maken

Likdoorn

Een likdoorn wordt ook wel een eksteroog genoemd en is een kegelvormige eeltplek die naar binnen groeit. Een likdoorn ontstaat door langdurige druk op dezelfde plek. In het midden van de eeltplek verzamelen zich dode huidresten die samen een likdoorn kunnen vormen. Deze plek kan pijnlijk worden omdat de likdoorn als een doorn naar binnen groeit. Vaak wordt de likdoorn herkent aan een ronde, rode plek met een witachtig puntje in het midden welke zichtbaar is in het eelt. Wanneer u specifiek op de likdoorn drukt, voelt u een scherpe, stekende pijn. Deze pijn kan ook optreden bij het lopen. De pedicure kan de likdoorn verwijderen.
Afspraak maken

Eelt

Eeltvorming is een natuurlijke beschermingsreactie van het lichaam. Het is een reactie van de huid om extra bescherming te geven waar veel druk of wrijving aanwezig is. Wanneer er teveel druk op de bovenste laag van de duid (de hoornlaag) komt, zal het lichaam de huid op deze plek gaan verdikken. Eelt op de voeten vormt zich vaak onder de hielen en onder de voorvoet, maar ook op en tussen de tenen kunnen eeltplekken ontstaan. Eelt kan vakkundig verwijderd worden door de pedicure.
Afspraak maken

Onze behandelingen

Even tot rust komen? Plan dan een afspraak in bij ons in via de onderstaande knop.
Afspraak maken